Apa Kaitan Nombor 79 Dengan Emas

Emas adalah aset yang sentiasa berharga sepanjang zaman, ia bukan seperti wang kertas yang sentiasa dilanda inflasi dan menyebabkan nilainya susut sepanjang waktu.


Harga emas nilainya tidak berubah, jika Rasulullah SAW pernah membeli kambing dengan harga satu dinar emas 1500 tahun dulu, sekarangpun di Malaysia dan di negara lain, nilai seekor kambing masih boleh didapati dengan harga sedinar emas.

Manakala nilai 50 sen yang dibawa pelajar sekolah tahun 1980an dulu, yang boleh membeli nasi lemak serta kuih dan air sirap, sekarang ini sudah bernilai RM4-RM5 untuk mendapatkan makanan yang sama. Alangkah cepatnya duit kertas menyusutkan!

Itulah sebabnya emas disebut dalam HADIS Rasulullah SAW,

Abu Bakar Ibn Abi Maryam melaporkan bahawa beliau mendengar Rasulullah SAW telah bersabda "Akan tiba suatu zaman di mana tiada apa yang bernilai dan boleh digunakan oleh umat manusia. Maka simpanlah dinar dan dirham (untuk digunakan). (Musnad Imam Ahmad Ibn Hanbal)

Apa kaitan nombor 79 dengan emas?

Emas ialah unsur kimia dalam jadual berkala yang mempunyai simbol Au (L. aurum) dan nombor atom 79


Menurut ilmu metafizik, 79 membawa maksud pengaruh atau teman yang membawa kepada kebahagiaan dan kekayaan.

Jadi secara tidak langsung, nombor 79 memberi maksud sesuatu yang sangat bernilai dan kerana itu ia disimbolkan dengan nombor 79.

Adakah ahli kimia tahu maksud 79 mengikut ilmu metafizik, tentu sekali tidak. Ia bukan kebetulan tapi ilmu Tuhan yang tersirat yang di ilhamkan pada hambaNya.

Tengok duit kertas di bawah ini, betapa tertipunya kita dengan wang kertas. 
Jom kita saksikan video di bawah ini yang menunjukkan bagaimana kita tertipu dengan nilai wang kertas, sama-sama kita saksikan.
Saya menyeru mari kita sama-sama menyimpan emas dan perak untuk menyelamatkan aset kita.

1 Sahabat Setia Blog Yang Baik Ini Telah Menulis Untuk "Apa Kaitan Nombor 79 Dengan Emas"

Berdasarkan TARIKH LAHIR seseorang dan dengan menggunakan penemuan sendiri Metodologi Penyahkod, anda boleh mengetahui tentang diri anda ataupun orang lain secara hampir menyeluruh. Anda boleh mengetahui perwatakan individu seperti sikap dan personaliti seseorang.

 
Copyright © 2014 Datoksir Kronik - All Rights Reserved
Template By. Nyut Nyut