ASB Online Di Maybank2u

Aplikasi baru yang dibuat di dalam Sistem online Maybank2u mampu menyelesaikan masalah kita. Untuk informasi bersama Sistem online ini berfungsi pada hari bekerja sahaja.

Syarat utama untuk menggunakan aplikasi ini adalah anda mesti mempunyai akaun Maybank2u, jika tiada, anda perlu mendaftar akaun Maybank2u terlebih dahulu.

Ikuti langkah-langkah dibawah untuk kemudahan bersama.

1. Masuk ke dalam http://www.maybank2u.com.my


2. Masukkan Username & Password peribadi anda sendiri.3. Pilih pada bahagian Investment.4. Klik pada ASNB Unit Trust Additional Purchase.5. Tandakan "Check Box" sebagai pengesahan dan klik butang Next.6. Dapatkan TAC Number dan isi maklumat yang diminta seperti jumlah tambahan pelaburan, nombor akaun ASB anda dan Pilih Jenis Pelaburan anda (Contoh : Amanah Saham Bumiputera). 

Seterusnya klik butang Continue.7. Nombor akaun ASB anda adalah seperti kedudukan didalam buku pelaburan anda. contoh seperti gambar diatas.


8. Masukkan kod TAC anda yang telah dihantar ke Handphone anda. Klik Confirm.9. Akhir sekali, sekiranya anda berjaya, Status akan menunjukkan "Successful". 

Untuk contoh di atas status menunjukkan "Unsuccessful" kerana jumlah pelaburan yang dimasukkan adalah RM1. Minimum pelaburan adalah RM10.

Semoga anda semua dapat sedikit panduan untuk melakukan transaksi ini di mana-mana sahaja dengan selamat.

0 Sahabat Setia Blog Yang Baik Ini Telah Menulis Untuk "ASB Online Di Maybank2u"

 
Copyright © 2014 Datoksir Kronik - All Rights Reserved
Template By. Nyut Nyut